Stolujete jako třídič, šlichtéř, geodet, pikador…najděte se!

O mezilidských vztazích na vesnici se říká, že si lidé vidí do talíře. Takhle v nadneseném významu to není moc pěkná vlastnost. Vlastně říká, že koukáme cizím lidem tam, kam se nos normálně nestrká. Zvlášť, když je nám po tom kulové. Ale kouknout do cizího talíře tak nějak doslova, není vůbec na škodu. 

Kdybyste totiž posadili skupinu lidí ke stolu nad talíř stejného jídla, každý ho sní posvém. A to nám může o člověku leccos prozradit. 

 

Tak například takový masař.

 

Omrkne servírované jídlo, vytipuje nejlepší část, nejčastěji to bývá právě plátek masa, který pečlivě odstrkuje, objídá a obškrabuje, až mu na dokonale vylízaném talíři zbude jen a pouze ona flákota.

 

Tu pak labužnicky vychutnává jako závěrečný potlesk po premiéře. Takový lidé jsou skutečnými požitkáři v životě.

 

Dokáží si vychutnávat nejen požitky a slasti života, ale i zasloužený výsledek tvrdé dřiny a poctivé práce.

 

Jsou to zemití lidé se silnou orientací na výsledek a zisk.

 

Bohužel mohou být někdy na ekonomický efekt nebo jasnou definici vlastnictví fixováni přespříliš. Rozhodně je ale úžasné se vedle takového člověka alespoň chvíli nacházet a moci pozorovat jeho požitkářství.

 

Jsou to praví umělci v této disciplíně.

 

 

Protějškem u slavnostní tabule jsou jim třídiči.

 

Předloženou krmi pečlivě roztřídí bez ohledu na velikost jednotlivých součástí jídla dle druhu. Sranda je, pozvat někoho takového na rizoto.

 

9840MGR.jpg

 

Napřed vyzobe hrášek, vyjí nakládanou řepu, vidličkou vysvobodí kousky masa….jestli dáváte do rizota kromě rýže ještě něco víc, doporučuji počítat do deseti a odstranit ostré příbory. 

 

S takovým třídičem se zapotíte i v životě.

 

Má rád řád a pořádek. Nejlépe ten svůj, protože jen ten je správný a logický.

Takový chlap nemusí být vůbec špatný, určitě totiž nebude bordelář.  Anebo bude, ale ve své garáži bude mít šroubováky vyrovnány od nejmenšího k největšímu. 

 

Může to být ale i systematik, pohodář a člověk, který pro vás hory přenese…ale jen dle předem promyšleného plánu.

 

 

V životě i u stolu mne nejvíc dostanou tzv. šlichtéři.

 

První, co spáchají na sebenáročnějším pokrmu je šlichta, kaše, ve kterou promění vidličkou či lžící cokoliv, co na talíři dostali.

 

Bez ohledu na to, jak cizokrajný název večeře má, nebo kolik z výplaty na ní padlo. Prostě sodoma gomora.

 

9843NzE.jpg

 

Klid.

 

Tito lidé nejsou ignoranti, pouze chaotici, kteří svou neschopnost zorganizovat život či oběd vystavěli na piedestal coby pozitivní vlastnost a libují si nuceně v anarchii.

 

Pokud do svého eintopfu zakomponují i salát nebo kompot, rychle pryč.

Tedy pokud nemilujete zmatek stejně jako oni.

Dělání několika věcí naráz je jim naprosto vlastní, stejně jako jejich nedodělání.

 

Nemusí být vždycky všechno ale černé.

 

Jsou to lidé připomínající živelnou katastrofu, která stravuje celé okolí. Než vás tenhle tajfun semele, minimálně vás zvedne ze židle a poodnese o kus dál.

 

Je dobré vědět, kdy už fouká moc a je lepší se schovat.

 

Milý potrhlík je fajn.

 

 

Jako matka jsem narazila i na detektory.

 

V podstatě jde o to, že se takový jedinec zasekne vůči jistému druhu potravy a tu důsledně selektuje z jakéhokoliv jídla, které před něj položíte. Je schopen vypátrat i její mikroskopické zbytky a začít vřískat jak bezpečnostní rám na letišti.

 

Takové rizoto je úplný detail.

 

Když se dcera pokusila vypitvat hermelín z hermelínové pomazánky, byla jsem krůček od domácího násilí. 

Sirény jsou pak na denním pořádku.

 

9844MTk.jpg

 

Takový detektor si i v běžném životě stanovuje markanty, na kterých lpí, a které naopak odmítá. Důsledně požaduje to své a máloco s ním pohne. Dobrá zpráva je, že ne vždy to je jenom manýra.

 

Mnohdy má pro svůj postoj dobrý důvod a nehodlá ho proto jen tak měnit. Má hodně dobrých důvodů, takřka pro cokoliv.

 

Je to člověk s názorem.

 

S názorem na všechno, za kterým si jde.

Kolikrát i přes mrtvoly.

 

Alespoň se s takovým člověkem nenudíte.

 

 

Důležitou skupinkou jsou pak geodeti.

 

Mají všechno perfektně rozměřeno. K bramboru napíchnou odměřený kousek masa a adekvátní díl zeleniny.

Nic víc nic míň.

 

S posledním kouskem přílohy polknou i poslední kousek masa a zůstane prázdný talíř.

 

Život s takovým člověkem je fajn.

 

Ví, co dělá a proč a co bude dělat za týden či čtrnáct dní. Prostě pozitiva, sociální jistoty a za pět let dítě nebo dovolená v Jugoslávii.

 

Pozor, tohle jídlo může být trochu suché a zaseknout se v krku.

 

Pokud vám ale nedělají dobře turbulence, budete se po jeho boku tetelit. Takový klidný přístav bez vln.

 

Bude to chtít ale vlastní motor, aby vás tohle bezvětří neusmažilo.

 

 

Z posledních hlavních skupin jsou velmi výrazní pikadoři.

 

Jídlo v prvním kroku rozporcují na drobná sousta. Celý talíř.  A pak pouze vidličkou úsečně nabodávají a polykají jednotlivé kousky.

 

9842Yjg.jpg

 

Rozhodně to nejsou žádní povrchní frajeři.

 

V životě se umí podívat lecjakému problému na zoubek a nikdy před ním neutíkají. Mnohdy se v něm ale pitvají déle, než by nám bylo milé.

 

Kolikrát se šťourají ve věcech, do kterých by šťouráno být ani nemělo nebo nemuselo.

 

Zkrátka všechno řeší.

 

Určitě vás ale nenechají na holičkách. Zajímají je i vaše problémy a jsou ochotni je řešit.

Rozloží je na prvosoučástky a jednu po druhé odstraní z vašeho života.

 

Samozřejmě skupin a podskupin může být ještě víc a některé se prolínají.  

 

A to nemluvím o rozdílech v kultuře.

 

Například u asijského jídla nemám situaci dostatečně zmapovanou.

V klapotu hůlek a způsobu srkání nudlí jsem zatím analfabet.

I úchop pizzy je mi nečitelný stejně jako kebab v housce.

 

Pokud si tedy chcete někoho otestovat, zkuste maminčinu svíčkovou nebo staré dobré vepřo knedlo zelo.

 

ToraToraTora


9373OTY.jpg


 


Hodnocení článku

Hodnotili 4 čtenáři průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Arkturiáni aneb kniha, při které se pod srpnovým nebem zamyslíte 
Bouřka? Nelehat! 
MS HOKEJ 2012 : HOŠI, DĚKUJEM !! 
Odborné otravy s.r.o. Obor: Služby. Majitelka firmy: „sousedka“ 
Sliby, chyby 


Diskuze


Pro vkládání příspěvků je potřeba se přihlásit či registrovat.
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 17:07
 

Jsem masař, šlichtér a taky trochu geodet. To podle toho, jaký žvanec přede mě postavíte.

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 11:04

Odpověď na příspěvek #36199
Uživatel: Markýza01

tak to vypadá, že jsem masař a šlichtéř prostě nemám ráda...
 

přesně. masař a šlichtér.

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 10:05

Odpověď na příspěvek #36199
Uživatel: Markýza01

tak to vypadá, že jsem masař a šlichtéř prostě nemám ráda...
 

jo jo, tak to vypadá, když píšu a telefonuju u toho

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 10:03
 

tak to vypadá, že jsem masař a šlichtéř

prostě nemám ráda přílohu "suchou" takže vždycky matlám rýži nebo brambory musím zamíchat a rozhňoucat v omáčce - a poslední sousto musí být maso Smile

a pizzu taky překládám - podélně - když si ji koupím u stánku do ruky ... jinak ne.

A taky miluju ty vypečené okraje :)

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 09:37

Odpověď na příspěvek #36183
Uživatel: Michaela Kudláčková

Jasně, dělá to fůra lidí, že ten trojúhelníček přeloží,...
 

Ale to je na tom právě to prima, že se to může sesypat. Kdyžu nás baštíme pizzu, pes už natěšeně čeká pod stolemTongue out

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 09:20
 

já mám na pizze zas nejradši ty připálené okraje  sbírám je z talířů dětí a labužnicky chroustám

manžel přijde nahází do sebe jídlo a když se ho zeptám co jedl tak ani neví prostě to ani nevnímá je nepřítomen, protože myslí visí u PC

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 08:19
 

Tsss, že někdo překlápí pizzu napříč....já ji překlápím podél. Asi si zaplatím seanci u psychologa:))

 
 

Nejsem ani jedno, ale určitě budu jednou vypadat jako ta mrcha na posledním fotu, totéž budu snídat a  svačit a ještě budu mít na hnátách pod stolem "loubotinky" ))) Smoke

 
post Zaslal: 30.05.2013 03:21

Odpověď na příspěvek #36182
Uživatel: peetrax

Cože? On pizzu někdo překlápí?  Článek se TTT ohromně vyvedl,...
 

Jasně, dělá to fůra lidí, že ten trojúhelníček přeloží, aby se to nesypalo a líp drželo. 

Mě by to nechutnalo :/

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 00:34

Odpověď na příspěvek #36180
Uživatel: Michaela Kudláčková

No, taky mám teď hlad. Každopádně mě článek hrozně pobavil.  ...
 

Cože? On pizzu někdo překlápí? OMG

Článek se TTT ohromně vyvedl, souhlasím. Awesome

 
post Zaslal: 30.05.2013 00:26

Odpověď na příspěvek #36179
Uživatel: peetrax

Vlastně mě ještě napadlo... mám ráda přilohy - těstoviny, rýži,...
 

No, taky mám teď hlad. Každopádně mě článek hrozně pobavil.

 

Jinak systém jedlíků pizzy mě taky dostává.

 

Nikdy bych ji nepřeklopila jako někteří, protože by mě rozčilovalo, že je to najednou tlustý a že do toho už nevidím :)

 

Pokud je sýrová a je tam hodně sýra, chutná mi.

Ale ten okraj by tam vůbec být nemusel. Ten rozdávám okolí. Tongue out

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 00:22
 

Vlastně mě ještě napadlo... mám ráda přilohy - těstoviny, rýži, opékané brambory, a vždycky zblajznu maso napřed, aby mi ta milovaná příloha prostě nějak zbyla až na konec. A je jedno, jestli ta brambůrka vyjde jenom jako poslední sousto anebo mi jich zůstane třeba sedm a já se do nich pustím až pak. To jsem teda zas měla nápad, po půlnoci se vypisovat o jídle. Ha Ha 

 
Avatar
post Zaslal: 30.05.2013 00:18
 

Super článek, moc se mi líbí! Nejsem na to moc pyšná, ale pokud najdu v mase milimetr tlustého, tak jsem šíleně dotčená. Můj protějšek si zase nejdřív všechno pěkně nakrájí. Nechápu, jak je to možné, ale cos napsala o téhle skupině, sedi. Love it

 
 

Toro, to byla radist tohle číst a publikovat. našla jsem sebe, Johanu i celou rodinu.

 

Jsem geodet jako vystřižený.

Jenom je problém s tím prázdným talířem. V životě se mi nestalo, že by mi na počet mých krásně vystavených soustíček pokrylo maso přílohu.

 

Ještě jsem také nezaznamenala číšníka, který by mi vyhověl když říkám, že mi k tomu steaku opravdu stačí přesně osm hranolek. (ke každému soustu mám půlku hranolky.)

 

Johana je, stejně jako Tvůj potomek, klasický příklad detektora! Ok

 

Právě teď

Dnešní vydání

Poslední příspěvky k článkům

Komerční tipy

Nejnovější diskuse

Včera a předevčírem

Vaše TOP články

Nejčtenější články

Komentáře - Popelnice

Komentáře - Bazar

TOPlist