Návštěvy: 9
Tak jestli mi zmrznou kedlubny (!!) …. tak… tak zasadím prostě jiné, a tedy i papriky a vlastně všechno. Co by mi zbylo. Ještěže jsem byla alespoň tak moudrá a svá pečlivě „vyplivaná“ rajčátka jsem ještě nechala doma. To bych jim musela ušít kožíšky…
Pravda je, že si těmi změnami tlaku, protože tady to vypadá tak, že vysvitne sluníčko, aby za deset minut rapidně klesl tlak a začlo lejt, což se umí vystřídat i desetkrát za den, si připadám, jako bych trávila dny ve ždímačce.
Jednoho nízkotlakého a meteosenzitivního jedince to vskutku vyčerpá.
Abych se přiznala, byla jsem na Velikonoce aktivní systémem náhodný výbuch a pak totální dno.
Vždycky jsem vyběhla nadšeně a s elánem, zadělala na mazanec, umyla okna a pak se zřítila na hodinu na gauč, líná i mrkat.
Prakticky jsem takhle prožila celé svátky.
A to ještě astrologicky nadchází ono avízované poměrně společensky komplikované období.
Myslím, že už nás ale nic nepřekvapí. Snad leda nějaký ten trakař, že by ještě spadl.
Pokud jste vyčerpaní a unavení, bude trochu líp a pokud intenzívně řešíte vztahy, i to se vylepší.
Jednak se Slunce dnes přesune do Býka, což nás uklidní, a jednak se později vysouká Venuše z Ryb a to zaujetí emocemi z nás také opadne.
Myslím, že se uleví všem.
Doporučuji, protože je tohle období, kdy se nám budí tělo, ale dostává rány chladem, jíst hodně klíčků, ať už je to cokoli, vyjma klíčů na kola.
Klíčky obsahují spoustu Béčka, které potřebuje zatížená nervová soustava a imunitní systém.
Zvedne vám to i náladu.
Jezte i banány, ať nemáte těžkou duši.
A ještě zůstanu, abych to ukončila pozitivně, u jídla, protože se mi povedla fakt ale luxusní velikonoční nádivka, kterou míním dělat celoročně.
Je to rozpis na formu srnčí hřbet, ale rovnou doporučím, udělejte jí víc.
5 rohlíků, 5 vajec, 5 lžic másla, jedna lžíce strouhanky, 5 lžic šlehačky, špetka majoránky, špetka soli, hodně čerstvých, mladých kopřiv a vepřové maso.
Maso uvařit do měkka (použila jsem kotlety, ale lze cokoli).
Mezi tím nakrájet rohlíky na kolečka, posypat strouhankou a zalít šlehačkou, máslem a promíchat se žloutky. To dejte pod igelitovou tašku, aby se to nacucalo a neokoralo.
Z bílků užďuchejte tuhý sníh.
Až je maso vařené, polijte rohlíky trochu i vývarem z něho, přidejte majoránku, kopřivy, trochu soli, krájené maso na malé kostičky a úplně nakonec vmíchejte sníh.
Měla by to být taková břečka, ovšem už v tuto chvíli chutná.
(Ty kopřivy, které mi zbyly, jsem použila večer na vlasy..super, zítra povím )
Formu jsem vymazala máslem a vysypala strouhankou.
Pekla jsem na 200 asi tak něco přes půl hodiny, ale to poznáte.
Je to fakt mana nebeská!!
I tuhle nádivku jsem dělala stylem, chvíli makám, chvíli ležím.
To se nedá, tohle počasí, to se prostě nedá!
Tohle fakt jedině zajíst.
P.S. Ještě chvíli bude takhle a snad doopravdy ztoustnu
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.