Návštěvy: 12
Tak já už se taky můžu zapsat mezi kuchařské vynálezce a pevně věřím, že nedopadnu jako ubohý pan Cimrman, který TAKY vynalezl telefon a TAKY vynalezl žárovku … akorát, že to buď nevěděl, nebo přišel pozdě…
Hodlám ohromit pana Polreicha a jiné vařmistry (to slovo je taky můj objev) svým vlastním jabkozelím.
Nééé neříkejte mi, že jsem objevila objevené, když i strýček Google mlčel.
Upekla jsem totiž včera bůček, moc heboučký a lahodný, a pak jsem zjistila, že to, co jsem v lednici pokládala celou dobu za zelí, je kompot. (mám ráda zelí červené a u světýlka zacláněla hořčice).
Knedlíky, bůček a to celé bez zelí, to je nepříjemné.
Našla jsem ve špajzu základ na rajskou, bezpočet kompotů, brusinky, okurky, deset let staré houby s octem…ále zelí ne.
Napadlo mě udělat něco z jablek, kterých je plná zahrada, a která mi v kachně zašitá a s ní upečená strašně chutnají.
Vzpomněla jsem si, že i do některých nádivek u bůčku se jablko dává…
…no tak co, no, dělá se kapustové zelí, to mi nechutná, do jablek se dává křen ke kolenu, to mi chutná, no tak můžu zkusit udělat z jablek zelí.
Hledala jsem na netu, jestli tam nebude nějaký recepis, ale našla jsem jen zelí s jablky, jablka se zelím, jablka s lecčíms, ale jablka jako přímá náhrada zelí ne-e.
Možná je to hnusný, tak to nikdo nenapsal … možná to ale nikdo ještě nevynalezl.
Maximálně to vyhodím.
Jenomže…
HOLKY, JE TO SUPER!!!
Řeknu, co jsem udělala a pak si to nechám hned patentovat, abych nedopadla jako Cimrman.
Nastrouhala jsem dvě jablka, dala je do hrnce a maličko vody, a pak jsem tam prostě dala všechno, co je normálně v zelí.
Takže trochu drceného kmínu, trošku soli, trošku octa, cukr a vařila jsem a míchala.
Zkuste to a uvidíte, že když říkám, že to je pomalu lepší, jak to zelí, protože je to voňavý, tak nekecám, abych se uchlácholila. Vážně je to luxusní.
Tak pane Polreichu, já už mám taky jeden vlastní model.
Teda možná, protože je mi moc divný, že by na to před tím nějaký kulinář fakt nepřišel.
A jestli přece přišel, tak přísahám, ať se propadnu do západního Německa, že jsem to nikde nenašla, že jsem si to vymyslela!
Míša K.
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
-
Miluje téměř syrové maso, všechny plody moře, sladkosti a mýdlové vůně. Libuje si v Astrologii, vaření a humoru jakékoli barvy.
Obdivuje staré kultury a západy slunce. Má zvláštní schopnost ztrácet důležité písemnosti.
Ráda by osobně mluvila s Máří Magdalenou.