Návštěvy: 45
Jaké by to byly Vánoce bez kořeněné vůně badyánu, skořice a hřebíčku linoucí ze z trouby? V naší rodině bylo pečení perníčků vždy malým svátkem. Máma válela těsto, my se ségrou vykrajovaly a po několika dnech jsme je pak všechny společně zdobily při poslouchání oblíbených koled. Nic naplat; Vánoce jsou prostě vždycky mimořádné…
Doba výroby:
Příprava těsta: 30 minut
Příprava před pečením: 45 minut
Pečení: 5-6 minut/plech
Zdobení: to už nechám na vás
Cena: 95,-
Suroviny:
- 400g hl. Mouky
- 25g solamylu
- 10g sody
- 130g jemně mletého třtinového cukru
- 100g medu
- 2 celá vejce + 1 žloutek
- 3 a 1/2 lžičky skořice
- 2 lžičky a půl badyánu
- 2 lžičky a půl hřebíčku
- 2 lžičky kardamonu
- 2 lžičky zázvoru
- 6 kuliček nového koření
+ vajíčko na potření
+ bílek
+ 175g mletého cukru
Recept najdete na www.foodstyle.cz Naše Katka „Vařečka“ si založila vlastní stránky o vaření, do kterých vkládá všechen svůj kuchařský um. Protože její spolupráce s magazínem tím ale rozhodně nekončí, můžete se s Katčinými recepty setkávat nadále v této formě i zde na Popelkách. Na jejích stránkách najdete dokončení receptu, a také verzi pro tisk. Můžete tam samozřejmě o receptech diskutovat a hodnotit je. Dokončení receptu na Vánoční medové perníčky s pečenými paprikami najdete zde… |
Katka
[sexy_author_bio]
Článek pro vás napsala:
- Milujeme všechno, co je rodu ženského a ctíme rod mužský. Klaníme se nekonečné kráse přírody a moudrosti našich předků. Víme, že hranice jsou vždy tam, kde si je postavíme. A proto je vůbec nestavíme, abychom nepřehlédly kouzlo a věřily v zázrak.
Tyhle taky napsala:
- Komerce18.04.2024Deprese není jenom o antidepresivech: Proč je důležité zabývat se podstatou problému
- Móda03.04.2024Historie parfémů: Od Mezopotámie přes maďarskou královnu a první kolínskou až po Chanel
- Komerce13.02.2024Technické zajištění akcí: Pronájem kvalitní audiovizuální techniky
- Ranní kávy18.10.2023Demystifikování cen letenek – jak najít nejlepší nabídky kdekoli?