Toastové roládky

Máte ozkoušený vynikající recept na domácí pomazánku, kterou rodina miluje, ale vás už nebaví donekonečna mazat jednohubky? Pak zkuste tuto menší designovou obměnu – dá sice trošku víc práce než běžné chuťovky, ale zato sklidí jednoznačný obdiv strávníků. A navíc roládky splňují tři základní podmínky správné kanapky – velké přesně na jedno sousto, chutné a krásně barevné.

Počet porcí: cca 48 kousků

 

Doba výroby: 30 minut + 30 minut tuhnutí

Cena za porci: cca 2,- Kč

Suroviny

  • 200g lučiny
  • 6 čajových lžiček smetanového křenu
  • 150g jemně strouhaného eidamu
  • 7 plátků amerického trastového chleba (viz tipy a triky)
  • svazek pažitky (viz tipy a triky) nakrájený najemno
  • 50g sýra gervais

+ 1 lžíce smetany


roladky_suroviny
 

Postup:
Nejdříve je třeba připravit si toastový chléb. Z každého plátku odkrájejte kůrku (je tvrdší a bránila by rozválení).
Pak chléb rozválejte kuchyňským válečkem na tenkou placku – aby se vám pečivo nedrobilo, válejte jej přes potravinou fólii (nejlépe na prkénku taktéž obaleném potravinovou fólií).


roladka_placka
V míse pak smíchejte lučinu s křenem i sýrem (pokud je náplň příliš tuhá, nařeďte ji lžíci smetany nebo mléka).


roladky_placka
Směsí pak potřete připravené plátky a srolujte do úhledných roládek.


roladky_placka_namazana

Ty pevně zaviňte do alobalu (vytvoříte tak tvar bonbónů) a uložte na půl hodiny do ledničky.


roladky_bonbony
Po zatuhnutí válečky nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé porce. Po je stranách natřete sýrem gervais a obalte v nakrájené pažitce.

roladky_mala

 


Tipy a triky:

  • Americký toastový chléb je lepší, protože má jednak větší plátky a také se tolik nedrolí
  • Pažitku lze nahradit mletými praženými mandlemi (nesolenými) nebo ořechy
  • Náplň můžete libovolně obměňovat podle chuti – šunka + sýr, nakládaná kapie + pomazánkové máslo, olivy + balkánský sýr,…
  • Efekt roládek více vynikne, pokud zvolíte barevnější obsah – stačí přidat do náplně trochu červené papriky a hned budou na řezu zajímavější.
  • K chuťovkám se báječně hodí polosuché bílé víno, nebo suchý sekt

 


roladky_na taliři

 

 

Katka


Kata Cihova


 


Hodnocení článku

Hodnotilo 10 čtenářů průměrem 4.8 bodů z pěti


Čtěte také:

Čím podepsalo Německo kapitulaci? 
Nepečený čokoládový dortík 
První podnájem Nohy a Zevlíny 
Stavební deník 
Zdravě a syrově od Radmily Zrůstkové: Budete toužit k zbláznění! 


Diskuze


Pro vkládání příspěvků je potřeba se přihlásit či registrovat.
Avatar
post Zaslal: 25.11.2011 20:10

Odpověď na příspěvek #9667
Uživatel: Katka

Výborný je i ve stylu "chudých rytířů". Slepíš dva...
 

nech si toho)))) ROFL

 
Avatar
post Zaslal: 25.11.2011 13:21

Odpověď na příspěvek #9658
Uživatel: Quentinová z Montargis

my ho vedeme doma stále, krom klasiky v tousteru s namazáním na slano maso...
 

Výborný je i ve stylu "chudých rytířů". Slepíš dva plátky pikantní marmeládou, pořádně přimáčkneš k sobě, namočíš do oslazeného mléka s vajíčkem, pak obalíš ve strouhance (nebo v rozdrobených sušenkách, v tom případě ale nesladíš mléko) a smažíš jako řízek. S troškou šlehačky nebo bílého jogurtu je to výborný dezert nebo sytá nedělní snídaně Smile

 
Avatar
post Zaslal: 25.11.2011 11:56

Odpověď na příspěvek #9656
Uživatel: Renata Petříčková

tak to by mě taky nenapadlo. Kolikrát nevím, co s tím nejedlým...
 

my ho vedeme doma stále, krom klasiky v tousteru s namazáním na slano maso sýro tak i na sladko, z něj je bezva žemlovka, nebo obalený ve vajíčku s trochiu česneku a šup na pánvičku, nebo jen na kostičky a na vojáčky)) malé jednohubky)) nikdy nám nezbyde)))

 
 

tak to by mě taky nenapadlo. Kolikrát nevím, co s tím nejedlým toustovým chlebem... tak ho zkusím rozválet. Díky za tip!

 
 

Viděla jsem to včera v Prostřeno a vypadalo to parádně) čučela jsem jak bacil do lékárny na slečnu, která udělala fik fik, okraje pryč a rozválela tousty) výborný nápad, taky ráda vyzkouším)Ok

 
Avatar
post Zaslal: 25.11.2011 07:11
 

To vypadá moc  pěkně, v  době  vánoc ted  a všech  mlsů a jednohubek  vítaná změna.Určitě vyzkouším:)

 

Právě teď

Dnešní vydání

Poslední příspěvky k článkům

Komerční tipy

Nejnovější diskuse

Včera a předevčírem

Vaše TOP články

Nejčtenější články

Komentáře - Popelnice

Komentáře - Bazar

TOPlist