OCHUTNÁNO ZA VÁS: Srdíčka jsou prý neprávem opomíjené maso

PŘÍLOHA NA VÍKEND

Tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. A byla to ode mě velká, velká oběť, protože jsem téměř vegetarián, chvíle, kdy jsem dravec a jedu po mase jsou vzácné, o to víc si jich však užívám. Takže srdíčka? Hm… zvolila jsem kachní. Z větších zvířat by to bylo možná trochu tuhé, ke kuřecím mám z principu odpor stejně jako ke kuřecímu masu. Takže kachní.

srdíčka

 

Nevypadalo to zle. Při krájení jsem se snažila nemyslet na to, že za každý srdíčkem se skrývala jedna

roztomilá kačenka s krásným zobáčkem a nevinnýma očičkama, a že to srdíčko pohánělo celý to teploučký
tělíčko pokryté hebkým peřím, než přišel člověk se svou nenažraností a…

Míša zvládla jíst cvrčky, já snad zvládnu pokrájet pár kachních srdcí, no ne?Laughing

 

Krájí se dobře, i ty vršky, jež by se měli odkrojit, se tak nějak oddělí samy, navíc je to tužší a měkké maso vám nezůstává za nehty, což je jev, který při krájení masa vyloženě nesnáším! 

 

Vypadalo to celkem dobře, jako docela fajn maso.


nakrájeno

 

Odřezky jsem nakrájela kočce. Neměla zájem. Její nezájem byl dokonce rychlejší, než Olympus.

 

rychlejší kočka

 

Přidala jsem tedy hlívu ústřičnou.

 

Kuřecí, kachní, vepřová i jiná srdce patří mezi vnitřnosti, ale jsou z nich takříkajíc nejzdravější, protože srdce nemá tendence ukládat škodliviny z celého těla jako to dělají játra a ledviny. Navíc se svou strukturou masu podobá, proč taky ne, je to taky sval. Klasickou úpravou je omáčka s muškátovým oříškem, pepřem a novým kořením,  či úpravy podobné jako játra na cibulce.  Takové ty omáčky k rýži.

 

To jsem zavrhla, ač je hodně lidí má rádo.

 

Luxusní restaurace kachní srdíčka upravují nejčastěji pečená a přidávají je k prsíčkům na medu a podobným laskominám.

 

Taky jsem objevila jeden recet na smažená srdíčka posypaná majoránkou.

 

A klasicky vařená se dají použít nakrájená do rizota, prý je to dobrá masová složka.

 

Já však zvolila mě již známý recept na guláš z hlívy ústřičné. Je to jednoduché. Prostě jen ona super zdravá houba a gulášové koření. V tomto případě přišly do party ještě kachní srdíčka.

 

Výsledek?


hotovo

Mínusy:

- je to prostě pořád maso, nemasožravec to prostě nedá…

- na ty ubohé kačenky jsem myslela i při jídle

 

Plusy:       
- rychlá příprava, během půlhodinky hotovo, srdíčka měkká   
- je to opravdu neprávem opomíjený masový materiál, chutná jak jemnější hovězí, občas i jako játra

- rozleženo do druhého dne to bylo excelentní

 

Renata

 


192NzA.jpg


 

 

Renčo, miluju srčdíčka, a to všechna, vyjma lidských (ty ani nežeru, ani necupujuKiss). Tvůj recept se mi tak líbí, že ho dám v neděli tady tomu spolku k večeři až se vrátí ze šichty v baru.
P.S. Cvrčci nic moc Wink 

Míša


 


Hodnocení článku

Hodnotilo 5 čtenářů průměrem 2.8 bodů z pěti


Čtěte také:

Jaká by měla být správná kancelářská židle? 
Montero: Sedačky z látky a z lásky 
Slídící gel! Může vyslídit i vás? 
Stavební deník 
Vydělejte si na Vánoce! Třeba prodejem nepotřebných věcí  


Diskuze


Pro vkládání příspěvků je potřeba se přihlásit či registrovat.
Avatar
post Zaslal: 26.09.2011 11:33
 

Miluji vnitřnosti. Srdíčka patří k těm nejlepším a pokud je třeba hovězí, tak to je lahůdka. Restuji ho na pánvi a nejlepší je s bagetou a portským vínem. Takové plíce na smetaně jsou opravdu chutné, jen se nedají moc sehnat. Ledvinky děláme jako klasiku s rýží. Játra též, ale pokud jsou hovězí, dělám je na pánvi nebo na grilu s brambory. Drůbeží vnitřnosti jsou křehké, voňavé a snadno se upravují, ale taková domáýcí paštika z kuřecích jatýrek....to už byste do konce života nevzali Májku do huby:))

 
Avatar
post Zaslal: 25.09.2011 00:16

Odpověď na příspěvek #6496
Uživatel: Vivian

Ať si je to dobrý, já některý věci prostě nevemu do huby. Nejedla bych...
 

pajšl jsem tuhle poprvé v životě viděla v masně. Já blb se do toho igeliťáku zadívala líp. Nevím, ale napadlo mě, že je-li takových víc, tak ty dlaždičky tam musí od blitíčka vytírat několikrát denně...

 
Avatar
post Zaslal: 24.09.2011 16:18
 

Ať si je to dobrý, já některý věci prostě nevemu do huby. Nejedla bych ani psa nebo kočku, i kdyby stokrát tvrdili, jaká je to lahůdka. A stejně tak nežeru srdce, plíce, jazyk, mozek, pajšl a podobné věci.

 
Avatar
post Zaslal: 24.09.2011 06:30
 

hmmmmmmmm, zajímavý receptík

 
Avatar
post Zaslal: 24.09.2011 00:32
 

Srdíčka jsou dobrá,s hlívou jsem je nezkoušela.Dobrý nápad,vyzkouším,díky.

 

Sobotní příloha

Poslední vydání

Poslední příspěvky k článkům

Komerční tipy

Nejnovější diskuse

Včera a předevčírem

Vaše TOP články

Nejčtenější články

Komentáře - Popelnice

Komentáře - Bazar

TOPlist