Karamelové pralinky

Krásné čokoládové bonbony jaké vídáte v luxusních prodejnách belgických pralinek už nemusí být jen nedostupným snem. S trochou trpělivosti a několika cukrářskými pomůckami si je zvládnete připravit v pohodlí domova a za zlomek ceny. Co takhle neodolatelné kousky s lahodným karamelem?

7452YWQ.jpg

 

Doba výroby: cca 30 minut

Počet porcí: 24 pralinek

Cena za porci: cca 3,-

Suroviny:

  • 130g čokolády s alespoň 70% kakaa (nebo speciální čokolády na pralinky)
  • 2 lžíce zkaramelizovaného salka (viz tipy a triky)
  • 30g marcipánu
  • ¼ lžičky kakaa
  • cukrové zdobení (pecičky)

+ silikonová forma na pralinky
+ kuchyňský teploměr
+ zdobicí sáček s asi půlcentimetrovým otvorem
+ malé vykrajovátko ve tvaru kytičky
+ čistý tenký štětec

 

7453ZGU.jpg

 

Recept najdete na www.foodstyle.cz


Naše KatkaVařečka si založila vlastní stránky o vaření, do kterých vkládá všechen svůj kuchařský um. Protože její spolupráce s magazínem tím ale rozhodně nekončí, můžete se s Katčinými recepty setkávat nadále v této formě i zde na Popelkách. Na jejích stránkách najdete dokončení receptu, a také verzi pro tisk. Můžete tam samozřejmě o receptech diskutovat a hodnotit je.

Dokončení receptu na Karamelové pralinky najdete zde...

 

Karamelové pralinky

 

Katka


Kata Cihova

 


Hodnocení článku

Hodnotil 1 čtenář průměrem 5 bodů z pěti


Čtěte také:

Dýňová pomazánka s pečeným česnekem 
Loučím se s Tebou, Dome. Nestyda. 
Pořád tu někde ležel a najednou byl pryč. Televizní ovladač. 
Snadné mandlové čokohrudky 
Tip pro andělomilce 


Diskuze


Pro vkládání příspěvků je potřeba se přihlásit či registrovat.
Avatar
post Zaslal: 02.11.2012 11:30
 

jjo, to mě pak taky došlo, že to musí být hodně křehký při vyndávání proto ta výhoda měkounkého silikonu.

 

 
Avatar
post Zaslal: 02.11.2012 10:30

Odpověď na příspěvek #28142
Uživatel: Renata Petříčková

Tak to je bomba, nemám sice silikonovou formu, ale víčka od marlenkových...
 

Určitě vydrží - leje se tam čokoláda o teplotě 33°C, to zvládne kařdý plast. Výhoda silikonu je v jeho měkosti - pralinky se pak dají jednoduše vyklopit, aniž by se podrápaly o hrany. To je jediné z čeho bych měla u plastové formy strach.

 
Avatar
post Zaslal: 02.11.2012 08:21
 

Tak to je bomba, nemám sice silikonovou formu, ale víčka od marlenkových koulí, vzhledem k tomu, že se tam čokoláda nelije horká, by to mohly vydržet.

 

 

Sobotní příloha

Poslední vydání

Poslední příspěvky k článkům

Komerční tipy

Nejnovější diskuse

Včera a předevčírem

Vaše TOP články

Nejčtenější články

Komentáře - Popelnice

Komentáře - Bazar

TOPlist