Což takhle dát si … salát?

Říkala jsem si, co bych vám tak nabídla při pondělku lehkého, nenáročného a přece aktuálního, abych se po volnu nevytasila hned s nějakým těžkým, filozofickým kalibrem. To byste mi taky mohli od ranní kávy odejít procesu s těžkými údy. Napadlo mě, že ženu, a nejen ji, recepisem neurazíš. A už vůbec ne tímhle, který jsme s kamarádkou před lety vlastně tak trochu vymyslely.

On asi existuje, ale tak jsme vymyslely vymyšlené. Jako bychom, byly první.

 

Hlavně je to dobré, velice zdravé, nenáročné ….. chtěla jsem napsat dietní, ale to zase moc ne.

 

Zato je to vlastně večeře, takže to zasytí.

 

Říkaly jsme tomu letní salát, má to dvě varianty, obě libézní a hodně jsme se zavděčily nejen sobě, ale i našim dětem, které tou dobou byly stejně staré a stejně kyselinoidní.

 

Vůbec bychom si mohli na Popelkách udělat takový lehce salátový týden, ne?

 

Takže pokud máte vy, nějakou salátovou vychytávku, ozkoušenou lahůdku a tip, (ono bude tento týden 30 stupňů, tak se to hodí), písněte ho ne e-mailu redakce a já ho lupnu do hlavního vydání jako článek i s autorem.

 

Néééé, nechci se vyzout z práce, udělat redaktory z vás a sama se válet v jahodách …. Chci vám to oživit, osvěžit, něčím ozvláštnit a ….. chci se vyzout z práce … devil

 

Takže tady jsou dvě naprosto epesní večeře, geniální do klimatických podmínek, ve kterých létací pečení holubi přestávají být příslovečnými.

 

No kdo by jedl v tom pařáku guláš se šesti? (Já, ale já jsem přece reinkarnovaný Masaj).

 


 

Letní salát římská jedna

 

Něco málo vařeného kuřátka (to je jedno, ze které části těla – dobré je to ze všech)

1x šlehačka (ne, zakysaná, normální)

Něco málo tvrdého sýra (já používám Goudu, protože je moc dobrá, ale je to jedno)

Rajče

Okurka (salátová)

Čínské zelí

Paprika (kdo chce)

Trocha grilovacího koření

Špetka soli (bacha koření je solené)

Špetka pepře

 

24253NDA.jpg

 

Krom toho, že kuřátko se za tepla nakrájí na kousíčky a krom toho, že se na kousíčky natrhá i zelí se prostě všecko nakrájí a všecko smíchá a pak zalije smetanou ke šlehání.

 

24250NDl.jpg

 

Zelí ani salát se nekrájí, ale trhá.

 

Jednak máte kontakt s jídlem, což je energeticky vhodné, jednak nepřicházíte o vitamíny a jednak prý to nehořkne a pomaleji vadne.

 

Prohňoucat, slupnout – fakt lahůdka.

 


 

Letní salát římská dvě

 

Rajče, okurka, paprika, sýr a pepř zůstávají, akorát místo čínského zelí použijeme ledový salát, místo kuřete šunku a místo šlehačky zakysanou smetanu.

24251ZWR.jpg

Pak maličko obyčejné hořčice a opět uhňoucáme.

 

My jsme tyhle dvě varianty všelijak obměňovaly a je to taky dobré. Tedy když se vynechá hořčice, lze variantu se šunkou udělat s tou šlehačkou a je to taky mňamka.

 

24252YWM.jpg

 

Dělám k tomu v troubě opečený toustový chléb, ale když se člověku nechce, vypadá na kolečka nakrájený rohlík k tomu taky skvěle.

 

I neopečený.


 

Tak…

 

Co vy na to?

 

Máte tip na salátek?

 

Šup s ním do emila.

 

Krásný den a krásný týden všem Popelkám i nepopelkám a Popelákům …

 

Michaela Kudláčková


vizitka Kudláčková


 


Hodnocení článku

Hodnotilo 12 čtenářů průměrem 3.33 bodů z pěti


Čtěte také:

Feng Shui z pera odborníka: KUCHYNĚ  
Chcete ušetřit s nákupy na Tchibo? Vyzkoušejte toto 
MONTERO: Jste typ duchnový, nebo pryčnový? 
Představte si, že na to máte. Tak, která? 
Zázvorové bonbony s bílou čokoládou a citronem 


Diskuze


Pro vkládání příspěvků je potřeba se přihlásit či registrovat.
Avatar
post Zaslal: 21.06.2017 21:24

Odpověď na příspěvek #208904
Uživatel: Michaela Kudláčková

Určitě vyzkoušej ten se smetanou. Je to jemný. Děti papriky moc nemusí...
 

Miško, moje děti milují papriky a rajčata a až na salát skoro všechnu zeleninu :D

 

Akorát holky, poradte. Ted jsem asi před 2 hodinama povečeřela salát se zeleninou (salát, ředkvičky, paprika, rajčata, pažitka, česnek.výhonky,2 druhy sýru, olej z hroznů.)... a mám šíleně nafouklý břicho, křeče až hrůza... a pokaždé. Miluju saláty a neudržím se, ale pak trpím... přitom každý druh zvlášt můžu a nic mi nedělá. Že by nějaká kombinace? Help

 
Avatar
post Zaslal: 20.06.2017 15:02
 

Jéé a nebo miluju klasickej salát ze zeleniny jak kdo rád a pak bílej jogurt a dotoho med a oříšky!! zeleninu na sladko to je fak bájo

 
Avatar
post Zaslal: 20.06.2017 15:00
 

Já miluju s klasickou zeleninou, a pak s řapíkatým celerem a ředkvičkama, s vajíčkem na trvdo a tuňákem. Do toho bílej jogurt s trochou zakysaný smetany a majonézy. Pěkně okořenit bazalkou a trochou tymiánu a to je žrádlo neskutečný :) natrhala jsem si na to i modrý kvítka brutnáku a to je teprv lahoda! 

 
post Zaslal: 19.06.2017 20:10

Odpověď na příspěvek #208907
Uživatel: adina

Tak Kudláčkovi si to zalijí šlehačkou nebo zakysankou, no a Adinovi holt...
 

Laughing

 
Avatar
post Zaslal: 19.06.2017 13:17
 

Tak Kudláčkovi si to zalijí šlehačkou nebo zakysankou, no a Adinovi holt jen bílým jogurtem.

V překladu: čím tučnější strávník, tím lehčí zálivka..

Love it

 

 
post Zaslal: 19.06.2017 09:19

Odpověď na příspěvek #208902
Uživatel: Furling

Miso,  diky za tip!!!  Holky salát moc nemusí,  ale verim,  ze...
 

Určitě vyzkoušej ten se smetanou. Je to jemný. Děti papriky moc nemusí (co vím) tak je vychej a myslím, že budou mlaskat Wink

 
Avatar
post Zaslal: 19.06.2017 04:36
 

Miso,  diky za tip!!!  Holky salát moc nemusí,  ale verim,  ze takhle by ho zblajzly nato tata :) vyzkouším,  diky :)

 
Avatar
post Zaslal: 19.06.2017 04:36
 

Miso,  diky za tip!!!  Holky salát moc nemusí,  ale verim,  ze takhle by ho zblajzly nato tata :) vyzkouším,  diky :)

 

Právě teď

Dnešní vydání

Poslední příspěvky k článkům

Komerční tipy

Nejnovější diskuse

Včera a předevčírem

Vaše TOP články

Nejčtenější články

Komentáře - Popelnice

Komentáře - Bazar

TOPlist