Detail příspěvku: Andělské trubičky

Návštěvy: 272

Nebesky křupavé, oblačně jemné a navíc přímo ďábelsky dobré. Takové jsou mandlové trubičky s něžným prstýnkem bílé čokolády, které obzvláštní každou mísu s cukrovím. Odoláte?

Doba výroby:

Příprava – 30 minut

Odležení – nejméně 2 hodiny
Pečení –  cca 10 minut/plech

Cena: cca 160 Kč

Suroviny 

  • 400g hladké mouky
  • 180g másla
  • 80g třtinového cukru
  • 120g jemně mletých loupaných mandlí
  • 1 vejce
  • 2 lžíce 40% šlehačky
  • 1 bílá čokoláda
  • + 1 lžička mleté vanilky
  • + máslo a salko na krém

 

suroviny

 

Příprava

Máslo s cukrem, 2 lžícemi šlehačky a vejcem vyšlehejte do pěny (pozor: suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se vám srazí). Do větší mísy prosejte mouku, smíchejte s vanilkou a mletými mandlemi a zapracujte vaječnou směs. Nejprve vařečkou a následně rukama vytvořte vláčné těsto a nechte v lednici odpočinout alespoň dvě hodiny (raději ale přes noc).

těsto

 

Těsto si ještě jednou pořádně propracujte, aby se s ním lépe pracovalo. Následně z něj odkrajujte stejně velké kousky, které rozválejte v dlouhého a stejnoměrně silného „hada“ (viz tipy a triky), toho pak naviňte na kovovou trubičku (není třeba ji potírat olejem, těsto má v sobě tuku dost, takže jde po upečení krásně stáhnout).

trubičky natáčení

 

Rukou trubičku trochu poválejte po pracovní ploše, aby se těsto rovnoměrně rozmístilo a ostrým nožem odřízněte okraje (raději nechte na obou stranách rourky kousek místa, aby se upečené trubičky daly dobře sundat). Zapněte si troubu na 180°C.

 

trubičky rozválená

 

Připravené trubičky si rozložte na plech potřený pečicím papírem a opatrně vložte do rozpálené trouby (plech přenášejte skutečně obezřetně, jinak se vám trubičky rozutečou).

 

trubičky na plechu

 

Doba pečení závisí na množství těsta, kterým obalíte kovovou rourku – většinou je to však kolem

10 minut. Jakmile budou trubičky krásně růžové a rozvoní se po kuchyni, máte upečeno.

 

upečené

 

Až kovové tubusy zchladnou tak, že se o ně nepopálíte, stáhněte z nich trubičky opatrně dolů (pozor: jsou hodně křehké).

 

sundávání

 

Mezitím si v tepluvzdorné míse nad hrncem s vroucí vodou rozpusťte bílou čokoládu a namáčejte do ní oba konce trubiček, aby se vytvořily bílé „prstýnky“.

 

namáčení

 

Trubičky s namočenými kraji vyskládejte na prkénko potažené potravinovou fólií (pak se vám nepřilepí).

 

polité

 

Na krém si vyšlehejte změklé máslo se salkem a uložte ho do lednice, aby trochu zpevnil. Poté jej přesuňte do cukrářského sáčku a naplňte všechny trubičky. Hotové uskladněte do uzavřené nádoby v lednici.

 

trubičky konečná

 

 Tipy a triky:

 

  • Těsto si také můžete rozválet na pomoučené ploše, nakrájet rádýlkem na proužky a ty namotat na kovové tubusy. Já volím raději hada, protože se tak do těsta nedostává další mouka.

 

  • Jemná mandlová chuť trubiček ponechává ohromnou volnost ve volbě náplně. Můžete zvolit obyčejnou či pařížskou šlehačku, pomerančové mascarpone, stejně jako oříškový nebo čokoládový krém. Fantazii se meze nekladou.

 

  • Mandle můžete nahradit jakýmkoli typem mletých ořechů – lískovými, vlašskými, klidně i exotičtějšími pekanovými (pak ale uberte másla, protože mají hodně oleje).

 

  • Pokud preferujete výraznější chutě, pak mandle před umletím opražte na másle.

 

  • Když vám trocha mandlového těsta zbude, rozválejte si ho, vykrájejte menší kolečka a upečte. Využijete je jako spodní části několika druhů nepečeného cukroví (namísto piškotů).

 

 

Katka


[sexy_author_bio]


Článek pro vás napsala:

Redakce Popelky vznikly 14.7.2011 "Rak" tel:721 381 824
Redakce Popelky vznikly 14.7.2011 "Rak" tel:721 381 824
Milujeme všechno, co je rodu ženského a ctíme rod mužský. Klaníme se nekonečné kráse přírody a moudrosti našich předků. Víme, že hranice jsou vždy tam, kde si je postavíme. A proto je vůbec nestavíme, abychom nepřehlédly kouzlo a věřily v zázrak.
 
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Aktuální motto

„Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne.“
Václav Havel
 

Luna

Luna přibývá Co to znamená?
a nachází se v PANNĚ. Jak to působí?

AdSense

Vaše jméno

Valerie je původem z latiny a jeho kořen můžeme dohledat ke slovu „valens”, což znamená „silný”, „zdravý”. Jméno Valerie (v původní podobě z mužského Valerius), lze tedy přeložit jako „zdravá“. V ČR je 414 Valerií.

V celosvětovém kalendáři je dnes

Dnes není žádný mezinárodně významný den.

Nejnovější komentáře

Výklady pro Vás od Vás

Výklady Pro Vás Od Vás

Kameny pro ženy

kameny-pro-zeny

INTELIGENTNÍ SMART ZRCADLA

Škola tarotu

Škola tarotu

Runová magie – škola

runová magie

Ankety

Máte nějaký důvod pokládat pátek 13. za nešťastný? Stalo se vám tento den něco zlého?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Sešit na vaření

sešit na vaření

Příspěvky od Popelek

Vyfotili jste něco zajímavého?

Podělte se se všemi! Zašlete foto na redakce@popelky.cz

Statistiky

  • 17
  • 374
  • 23 196
  • 361 198
  • 2 418 349
  • 3 795
  • 28
  • 1 846
0 Shares
Share
Tweet